Leve van Merwijk! Vrienden Zingen Jeroen biography
Dertig kleinkunstenaars en muzikanten brengen eerbetoon aan Jeroen van Merwijk

Maandag 30 november ontving een zeer ontroerde Jeroen van Merwijk uit handen van broer Lucas de cd “Leve Van Merwijk! Vrienden Zingen Jeroen”


De cd is te koop in onze shop.
U kunt nu ook met iDeal, credit card of PayPal betalen.


Dertig kleinkunstenaars en muzikanten hebben besloten de lockdown van 2020 te gebruiken voor een eerbetoon aan de mooiste kleinkunstpareltjes van hun generatie. Eenieder trok zich enkele dagen terug om na te denken over zijn of haar favoriete nummer. Na deze korte maar intense periode kwamen ze op anderhalve meter bij elkaar en, o logisch wonder, alle nummers bleken van de hand van Jeroen van Merwijk te zijn. Intelligenter kan een lockdown niet wezen. Maar lag hiermee de lat niet te hoog? 
Met de moed van de wanhoop en tegen beter weten in zijn de artiesten de studio ingedoken, wetend dat ze het origineel niet op de geringste manier zouden kunnen benaderen. ‘De tijd zoemt, het graf gaapt, en nergens is redding’, dachten zij met Reve, en het resultaat ligt hier voor u. Coronaproof ingezongen. 

Omdat niemand na de Meester zelf durfde te komen, sluit Jeroen van Merwijk dit eerbetoon aan de vaderlandse kleinkunstgeschiedenis af. In liefde gemaakt en vanuit deze ene hartenklop:
Leve de Taal, leve de Kunst, leve Van Merwijk!


Herman Finkers    


‘Dankzij dit initiatief van Herman Finkers ontving ik hiermee het mooiste geschenk uit mijn hele leven. Het werd geproduceerd door mijn bloedeigen broer Lucas, werd mogelijk gemaakt dankzij de toewijding en talentvolle medewerking van een groot aantal van mijn lieve vrienden uit de muziekwereld en het cabaret, en het is een wonder.
En een meesterwerk, dat ook nog eens. Luister zelf maar...’

Jeroen van Merwijk

Dit werk van Liefde wilde Jeroen niet voor zichzelf houden.
Onder het credo “Liefde dient doorgegeven te worden” zijn er van de eerste oplage 200 fysieke cd’s verkrijgbaar via lucasvanmerwijk.com

Digitaal is de de cd te koop op  iTunes
Hier kunt u “Leve Van Merwijk” beluisteren op Spotify

Aan het album werkten mee: Bavo Galama, Diederik van Vleuten, Mike Boddé, Kees Torn, Jack Spijkerman, Joep van Deudekom, Viggo Waas, Peter Heerschop, Eddie Wahr (NUHR), Dolf Jansen, Paul van Vliet, Pieter Bouwman, Erik van Muiswinkel, Katinka Polderman, Hans Dorrestijn, Herman Finkers, Mylou Frencken en Harrie Jekkers.

Musici: Ed Verhoeff, Boudewijn Lucas, Nico Brandsen, René van Barneveld, Wim Both, Ilja Reijngoud, Mike Boddé, Diederik van Vleuten, Kees Torn, Martin van den Berg, Wouter Planteijdt, Gianna Tam, Charlie den Hertog en Lucas van Merwijk.

Technicus: Paul Pouwer

 


Watch: Leve van Merwijk! Vrienden Zingen Jeroen
featured video
‘Ik Geloof’ | Leve Van Merwijk! Vrienden Zingen Jeroen | De officiële videoclip


Shop Leve van Merwijk! Vrienden Zingen Jeroen

Leve van Merwijk!

Leve van Merwijk!

Vrienden Zingen Jeroen
€20,00 (+ € 3,65 shipping costs)

Buy on Apple Music

The full Tam Tam Productions catalog...