Drums United biography
Spectaculair drums en percussie geweld door zeven toppercussionisten afkomstig uit vier continenten; Afrika, Zuid-Amerika, Azie en Europa.
World Beat

Spectaculair drums en percussie geweld door zeven top-percussionisten afkomstig uit vier continenten; Afrika, Zuid-Amerika, Azie en Europa.

Drums United wordt sinds 2001 geleid door de drummershand van veelvoudig prijs- en pollwinnaar Lucas van Merwijk, in 2015 door de lezers van De Slagwerkkrant wederom gekozen tot beste World en Fusion drummer van de Benelux.

Virtuoos en afwisselend percussiespel wordt in het programma Worldbeat ondersteund door dans, zang en DJ loops, dit alles met flink wat humor en het voor de groep zo kenmerkende aanstekelijke spelplezier.

Het internationale concept van Drums United slaat overal ter wereld aan en de groep tourt dan ook grote delen van het jaar intensief door de VS, Canada, Zuid-Amerika, Azie en Europa.

De groep heeft een nieuwe line up met geweldig nieuw percussietalent. Van Merwijk's dochter Gianna Tam, die op haar 16e debuteerde in de groep, is alweer tien jaar een vaste factor in Drums United en inmiddels uitgegroeid tot één van de gezichtsbepalende elementen en publieksfavorieten binnen de groep.

Met Worldbeat veroverde Drums United al vele harten van percussieliefhebbers over de hele wereld.

Line up:

Lucas van Merwijk (The Netherlands) • Drums & percussion 

Alper Kerkeç (Turkey) • Oriental percussion 

Gianna Tam (Surinam) • Drums, percussion & vocals 

Ryoko Imai (Japan) • vibraphone & Taiko drums 

Marco Toro (Venezuela) • Latin percussion 

Moussé Pathé (Senegal) • African percussion

Derrianne Dyett (Trinidad Tobago) • Steeldrums

 

Juan ‘Bulu’ Viloria (Venezuela) • Sound Engineer

 

Quote De Slagwerkkrant:

De percussietrein dendert in volle vaart over je heen met af en toe een verstild moment, soms een lach en soms feestelijke publieksparticipatie: Drums United heeft het allemaal in de vingers!

 

Quote North America press:

Drums United a smash hit with young audiences!

 

Quote Jazzprofiles:

Lucas van Merwijk is one of the great drummers of our time. He lays down so much good stuff that even the eyes of a trained drummer can't catch it all.


Watch: Drums United
featured video
DRUMS UNITED LIVE IN SOUTH AMERICA