?2019.03.28
Climate Change | Lucas van Merwijk | New Solo Album
Release Party Climate Change - Drie drumsets on stage! Q-Factory, Amsterdam

Lucas van Merwijk heeft een onmetelijke carrière in de benen, achter de drums én als bandleider. Maar hij gaat verder. In de studio bespeelde hij drie verschillende drumsets, resulterend in de fascinerende drumplaat Climate Change: de klimaatverandering van een topdrummer. Het album wordt in samenwerking met Slagwerkkrant op woensdag 8 mei in Q-Factory, Amsterdam, gepresenteerd, met drie drumsets on stage.

DE KAARTVERKOOP BEGINT VANDAAG! 

Slagwerkkrant & Tam Tam Productions presenteren
Lucas van Merwijk - Drums To The Max
Release Party - Climate Change
woensdag 8 mei, 20.30 uur 
Q-Factory, Amsterdam

Tickets € 12,50 excl. reserveringskosten 
reserveer op www.q-factory-amsterdam.nl


v.l.n.r. eigentijdse set, latin set en Tony Williams set

Drie drumsets on stage
Lucas van Merwijk bespeelt drie drumsets op Climate Change. Ten eerste zijn latinset, oftewel de signature-set die hij de laatste 25 jaar ontelbare keren heeft bespeeld. Ten tweede een kleine, eigentijdse set met daarbij elektronica, meespelend met de percussieve beats van de backing track. Ten derde een jazzset, en niet zomaar eentje: Van Merwijk heeft de originele, gele Tony Williams-set in beheer, door de meesterdrummer van Miles Davis zelf bespeeld.


De originele Tony Williams drumset
Lucas van Merwijk durfde de Tony Williams set jarenlang niet aan te raken. ‘Hij stond opgestapeld in huis en het werd een soort psychologische barrière om erop te gaan spelen. Je voelt toch de geest van Tony. Een soort van magie. Het rare met die set is dat als je er dan eenmaal op gaat spelen, je direct die Tony-sound hebt. Bizar. Ik wist níet wat me overkwam. Inspiratie! Níet normaal! Ik heb aan één stuk vijf uur zitten spelen. En alles opgenomen! Daar heb ik de tracks uit gehaald die nu op het album staan. Na die eerste sessie heb ik de set niet meer bespeeld… Op 8 mei in Q-Factory, bij de albumpresentatie, natuurlijk weer wel!’

Het album
Op Climate Change staan acht tracks met de Tony Williams-set, acht tracks met beats waar Van Merwijk op een kleine akoestische set omheen speelt, en een aantal tracks met de latinset. Het is een themaplaat, én uniek, want je hoort alleen drums, beats, percussie en spaarzaam wat keyboards. Het is één groot, afwisselend luisteravontuur. Live zal dat alleen nog maar meer waarde krijgen als je ziet hoe Van Merwijk met zijn soepele stijl en grote improvisatievermogen de composities naar zijn hand zet.

Van Nueva Manteca tot Artvark
Lucas van Merwijk is al vele jaren een van de meest vooraanstaande drummers van Nederland. Bekend geworden met Nueva Manteca, Denise Jannah en Sticks & Strings, furore gemaakt met zijn Cubop City Big Band, Music Machine en The Professionalz en Drums United. Momenteel tourt hij met zijn bijzondere project The Soul Of New York’s Spanish Harlem. En binnenkort gaat Drums United touren met het Artvark Saxophone Quartet: vier saxofonisten, vier drummers.

Slagwerkkrant & Tam Tam Productions presenteren
Lucas van Merwijk - Drums To The Max
Release Party - Climate Change
Q-Factory, Amsterdam - woensdag 8 mei, 20.30 uur 
Tickets € 12,50 excl. reserveringskosten 
reserveer op www.q-factory-amsterdam.nl

Q-Factory, Atlantisplein 1, Amsterdam
Makkelijk bereikbaar (vlakbij station Muiderpoort) en met parkeergarage (Oostpoort, om de hoek, aan de Polderweg)

Meer info: www.lucasvanmerwijk.com www.slagwerkkrant.nl

Lucas van Merwijk speelt Zildjian, Pearl en Remo en gebruikt SKB Cases, Sky Gel Damper Pads en Dap Audio microfoons. 

article images (1)


meet us here

Drums United

UJazz - Utrecht
Netherlands

Tickets

Drums United

UJazz - Utrecht
Netherlands

Tickets

Artvark & Drums United

UJazz - Utrecht
Netherlands

Tickets

4Beat

De Meervaart - Amsterdam
Netherlands

Tickets

view all dates...